League of Legends er et af verdens mest spillede computerspil og generelt anerkendt som et af de største spil indenfor det hurtigt voksende fænomen e-sport.

På verdensplan har League of Legends mere end 35 millioner spillere og får mange flere ny-begyndere hver eneste dag. Dette skyldes bl.a., at League of Legends er gratis for alle at spille, og at det er let at blive fanget af det action-fyldte gameplay med stor fokus på hold-samarbejde.

På denne side er samlet en række tips til hvordan du kommer godt i gang med League of Legends som begynder, der gerne vil komme godt fra start.

Følg disse 3 skridt, så er du i gang med at spille League of Legends
  1. Opret en bruger ved at udfylde en formular på LoL’s hjemmeside
  2. Download og installér League of Legends
  3. Start League of Legends, log ind og spil!

Du er nu klar til at spille! Læs videre for at få tips til hvordan du som begynder kommer i gang med League of Legends.

Kom godt i gang med League of Legends

League of Legends er et såkaldt “MOBA" (Multiplayer Online Battle Arena), og minder meget om fx Dota fra Warcraft III samt lignende spil som Heroes of Newerth og Dota2. Har man før spillet et MOBA vil man hurtigt føle sig hjemme med League of Legends.

For at komme i gang med et spil, trykkes på “PLAY" øverst midt i spil-vinduet efter du er logget ind. Her kan vælges imellem forskellige spil-typer. Den mest anvendte spil-type er:

PvP -> Classic -> Summoner’s Rift 5v5 -> Normal (Blind Pick)

Herefter vælger du nederst på siden om du vil have mulighed for at invitere nogle af dine venner, eller bare have systemet til at samle et hold for dig. (Du bliver sat sammen med spillere der har ca. samme erfaring med League of Legends som dig selv, så indtil du bliver rigtig god kommer du automatisk til at spille imod andre ny-begyndere).

Efter kort tid i kø, kommer du ind i et spil, og skal vælge en champion. Du har rollen som “summoner", og starter hvert spil med at vælge én champion/helt.

Der er mere end 100 forskellige champions i League of Legends, men for at spille disse skal man låse dem op med “IP" points man opsparer ved at spille. Hver uge er der dog altid 10 gratis champions tilgængelige.
(En stor del af spillet er at lære gode hold-sammensætninger, så det er en rigtig god idé at aftale med dit hold hvilken champion du har tænkt dig at vælge)

Når alle har valgt en champion og 2 spells, går selve spillet i gang. Hvert spil varer som regel 30-45 min., og varer indtil et af holdenes Nexus (hovedbase) er ødelagt, eller til et af holdene giver op.

Målet i League of Legends er at beskytte hovedbasen ved at forsvare de 3 lanes (stier) hvor der fra begge hold hele tiden sendes monstre. Ved at hjælpe monstrene fra sit hold, kan man langsomt skubbe frem mod modstanderens base. Undervejs skal dog ødelægges nogle tårne for at rydde stien.

Efterhånden som du dræber monstre, eller spillere på modstanderholdet, tjener du guld som kan bruges i butikken tilbage i din hovedbase. Saml lidt guld sammen før du render tilbage og køber nyt udstyr. De ting du køber vil du kun have i det spil du er i gang med, da alle starter forfra i hvert spil.
I butikken foreslås nogle ting der vil være gode at købe til lige netop den champion du har valgt, hvilket er en uvurderlig hjælp til spillere der stadig er ved at lære hvad der passer bedst til den champion du har valgt. Det kan dog være en rigtig god idé at finde en guide til din champion på MobaFire, hvor erfarne spillere har lagt deres foretrukne builds op.

Du vil undervejs i spillet stige i level fra 1 til 18, og få mulighed for at låse op for flere evner til din champion. Efter at have brugt points på en evne, kan den aktiveres med dennes genvejs-tast; Q, W, E eller R. Evnen på R er din champions ultimative evne, og er som regel meget kraftfuld. Gem den til et rigtig godt tidspunkt hvor den kan have god effekt eller ramme mange af dine modstandere på samme tid.

Der er rigtig mange detaljer at lære for at blive rigtig god til League of Legends, men her er nogle grundregler som kan bruges som udgangspunkt.

Dette bør du gå efter:
  • Planlæg valg af champions med dit hold, og aftal hvem der forsvarer hvilke stier.
  • Forsøg at dræbe spillere fra modstanderholdet, men pas på at du ikke selv dør.
  • Hjælp dine holdkammerater så vidt muligt. Det går også ud over dig hvis de dør.
  • Fokusér på at give det sidste slag på monstre som dræber dem (det giver guld)
  • Tag tilbage til hovedbasen hvis du har meget lidt liv tilbage.
Undgå så vidt muligt at:
  • Blive dræbt (du kommer bagud, og modstander-holdet får ekstra guld)
  • Være for tæt på modstanderens tårne. (De giver meget skade)

Når du er godt i gang med League of Legends

Efterhånden som du vinder kampe får du points (IP) du kan bruge til at låse op for nye champions eller købe runer til dit runetræ. Derudover får man mulighed for at få bonusser ved at bruge points i et overordnet evne-træ.

Der er rigtig meget at sætte sig ind i for hele tiden at blive bedre til League of Legends, og det jeg har beskrevet her er kun et overblik som bør give dig en god start. For flere strategier og gode råd kan det anbefales at læse forskellige guides til specifikke champions.

Rigtig god fornøjelse med at spille League of Legends!

Skriv gerne en kommentar nedenfor hvis du vil dele dine erfaringer, eller måske leder efter nogen at spille med.