Når man til dagligt arbejder med projekter, kan man til tider miste overblikket og ikke helt have styr på hvad man skal lave. Det sker desværre for mig af og til, og derfor er det meget rart med en huskeliste eller to-do lister, eller hvad man nu kalder det.

Wunderlist


Layout

Layoutet er meget simpelt bygget op, men heller ikke for simpelt - lige tilpas. Man kan vælge mellem forskellige temaer, således at man kan personalisere layoutet efter eget behov. Som standard får man et trætema, som passer utrolig flot sammen med den sorte farve, som bunden har.

Hvordan fungerer det?

Med Wunderlist skal man som altid oprette en bruger, hvilket er helt fint. Når man er logget ind, bliver man mødt med et tekst-felt, hvori man kan skrive de opgaver, man har, og en menu i højre side, som jeg vender tilbage til.
Hvis man vil tilføje en opgave, skriver man i tekst-feltet og trykker enter, hvorefter opgaven placeres i listen. Når man har tilføjet opgaven kan man fremhæve den ved at give den en stjerne hvilket gør det nemmere at finde igen, tilføje en beskrivelse, slette den eller angive et tidspunkt opgaven skal udføres på.
Når opgaven er udført, krydser man den blot af, og den vil blive flyttet nederst, og gjort gennemsigtigt hvilket fungerer utroligt godt.

Menuen "Højre menu"

Ofte oplever man at to-do lister, blot er en liste med opgaver. Her har Wunderlist forstået at gøre det på den rigtige måde. I menuen/listen som man har i højre side kan man oprette grupper, hvori man kan tilføje sine opgaver – det har jeg brugt utroligt meget i forbindelse med de hjemmesider, jeg har lavet, hvor jeg hver gang, jeg kom på noget, skrev det på listen, og først krydsede den af, når det var udført. Man kan selvfølgelig også bruge det til at lave en ønskeliste.

Mangler?

Nu hvor man henter Wunderlist fra Mac App Store, kunne man godt ønske, at de havde koblet det sammen med iCloud, således at når man får en ny computer, henter den automatisk ens opgaver. På den måde blev man fri for at oprette en bruger.