Microsoft har også valgt at opdatere controlleren til Xbox One, og den er blevet forbedret meget. Kigger man på knapperne, er der ikke sket så meget. Den eneste udskiftning i knapperne er, at der hvor “Start" og “Back" var, er der nu “Menu" og “View." Udover det er der stadig, 2 analog styrepinde, piletaster og de velkendte farvede A, B, X og Y knapper. En af de store forbedringer ved den nye controller, er vægt tabet. Den store batteri boks, der sad under controlleren til Xbox 360, er blevet lavet synligt mindre og det forbedre komforten meget. Vil du gerne købe en ny Xbox One Controller, anbefaler vi Wupti, der har nogle af de bedste priser og rabatter.

Controlleren og de nye features

Den nye controller indeholder en masse nye features som vi vil gennemgå. De tre mest markante ting er de tre ting som Xbox kalder:
  • Trigger Rumble Motors
  • Battery pack flush with controller
  • Plus-shaped D-Pad
Når det kommer til, hvordan den nye controller skal oplades, så foregår dette nu gennem et mini-usb kabel, som man også kan se på billedet over, er der en lille mini-usb udgang i stikket som kan bruges til at lave det op med. Der er endnu ikke meldt noget officielt ud om batteri levetid eller om opladningstiden, den nye controller vil også kunne bruge normale batterier. En fed funktion i forhold til batteri levetiden, er at når controlleren ikke er i brug, men stadig tændt for eksempel i forbindelse med at man ser en film, så går controlleren på en batteri sparer tilstand, så den altså ikke sluger alt strømmen, mens du ikke bruger den.
I forhold til headsets er det blevet officielt udmeldt at den nye controller ikke vil kunne arbejde sammen med det nye headset, det tror vi betyder at, de nye headsets vil udnytte chat mulighederne i det nye Kinect 2, med den fantastiske mikrofon. Synkronisering er også blevet meget nemmere med den nye controller og den synkronisere nemt og hurtigt med Xbox One. Det samme gør den med Kinect 2, som lynhurtigt kan genkende hvilken spiller der holder hvilken controller, så Xbox One tilpasser split-screen mode til hvilken side spilleren med hver controller sidder i, så sidder ham med controller 1 til højre, vil hans del af skærmen altså også være til højre, helt automatisk.

De nye knapper “Menu" og “View"

Microsoft har tilføjet to nye knapper til controlleren og vi vil i dette afsnit gennemgå, hvad de to knapper kan.
“Menu"
Knappen der sidder til højre i midten på controlleren hedder “Menu." Når du trykker på denne knap vil der dukke en specifik menu op som passer til det du laver på Xbox One lige et dette øjeblik. Spiller du for eksempel et spil, vil der kommer en in-game menu op, når du trykker på “Menu" knappen, den fungere altså lidt ligesom den gamle “Start" knap. Forskellen er dog bare at “Menu" knappen virker lige meget hvad du er inde i, og den menu der dukker op vil altid være lavet og tilpasset specielt til det du laver.
“View"
Knappen der sidder til venstre i midten på controlleren hedder “View." Denne knap vil ændre views eller give mere information, når du er inde i et spil eller en app. Er du inde i spil hvor du styrer en person og har brug for et kort, så skal du for eksempel blot trykke på “View" og der vil dukke et kort op. Spiller du derimod et first person shooter og du gerne vil se hvordan du ligger i stillingen, så trykker du også bare på “View." En meget smart knap som vil gøre det lettere at få de informationer du skal bruge når du er igang med et spil eller inde i en app.
Fokus på den nye controller ligger på at give dig den bedste oplevelse når du spiller. Under lanceringen udtalte en mand fra Microsoft : “We are taking the worlds best controller and we are making it better with over 40 new changes." Det siger meget godt hvor høje tanker Microsoft har om deres nye controller, og vi må også siger at det vi har set og hørt indtil videre tyder på at Microsoft har lavet noget godt.